Как да изберем правилната прахосмукачка? Пазарът предлага огромно разнообразие и с всяка година излизат нови модели професионални прахосмукачки, с различна функция, различен дизайн и употреба.

Как да се оправим в цялото това разнообразие от професионални прахосмукачки и да се ориентираме правилно в избора си?

Прахосмукачки за сухо почистване

Прахосмукачки с торби за събиране на прах.

Те могат да бъдат или с торбички за еднократна употреба, или с такива, които могат да се използват няколко пъти. Но те трябва да бъдат почистени. Предимствата на торбата за еднократна употреба са, че е достатъчно да я замените с нова. Но с честата употреба на прахосмукачка, това е доста скъп процес.

Прахосмукачки с контейнер за събиране на прах.

Често тези професионални прахосмукачки се правят прозрачни, за да можете да контролирате пълненето на торбата. Ако имате малък апартамент, можете да го използвате няколко пъти и да го почистите, докато се запълни. Единственият недостатък е високото ниво на шум на такива прахосмукачки.

Прахосмукачки с воден филтър.

В дизайна на такава прахосмукачка е вграден специален резервоар за вода, който действа като филтър. Той е в състояние да почисти повърхността от най -малките прахови частици. В същото време има естествено овлажняване на въздуха в помещението. Недостатъците включват големия размер на самото устройство и високата цена.

За мокро почистване се използват прахосмукачки за измиване с резервоари за вода. Може да се използва за почистване на мека мебел, стъкло, подови настилки и килими.

Като цяло има няколко вида най-разпространени прахосмукачки:

  • Ръчни видове прахосмукачки
  • Вертикални видове прахосмукачки
  • Видове миещи на прахосмукачки
  • Циклонични видове прахосмукачки
  • Прахосмукачки с аквафилтър

Ръчната прахосмукачка представлява малък инструмент, който се побира в ръката Ви и не заема много място. Той е най -добрият помощник за всяка домакиня.

Ръчната прахосмукачка е доста многофункционална, така че ако трябва да подредите нещата в цялата къща или дори да измиете прозорците, тя съвсем успешно ще се справи с тази задача. Ръчната прахосмукачка премахва замърсяванията от килими, дрехи, компютърна клавиатура или матрак. Някои модели от този вид прахосмукачка могат да се справят и с разливи на различни течности.

Видове прахосмукачки