Септичните резервоари се оборудват директно в съоръжението или закупуват готови опции. Първата категория са пречиствателни станции за отпадни води, които са изработени от тухли, стоманобетон или импровизирани материали. Тухлената септична яма е проста за производство и не изисква използването на специално оборудване в процеса на оборудване. Но зидарията е херметична, което може да доведе до изтичане на канализация в земята и водата. Да видим какво представляват септичните ями за производствените цели.

За да се избегнат подобни проблеми, ямите са запечатани с циментова замазка и водоустойчиви мастики. Стоманобетонните конструкции позволяват формирането на септични ями с достатъчна надеждност и херметичност. За изграждането на сглобяеми конструкции се използват пръстени за кладенци. При подреждането на такава структура е от основно значение да се запечатат фугите между пръстените.

Какво представляват септичните ями за производствените цели?

Подреждането на пречиствателна станция за отпадни води от импровизирани материали се използва главно в къщички. В мрежата можете да намерите подробни инструкции за изграждане на септична яма от гуми или преливна инсталация с помощта на пластмасови варели. В този случай трябва само да се тревожите за запечатването на септичната яма и осигуряването на производителността, която е достатъчна, за да обслужва жителите на къщата. По-скъпо и надеждно решение са готови септични ями с калъфи, изработени от полимери или фибростъкло.

Предимства

Такива пречиствателни съоръжения имат редица предимства: широк спектър от характеристики – от малки септични ями за подаване на двама души до полупромишлени модели, които преработват отпадъчните води от малко вилно селище; пълна надеждност и стегнатост; осигуряване на оборудване, готово за работа, което свежда до минимум времето за инсталиране и стартиране на системата; оборудване и почистваща техника за пълноценна работа.

Забележка! Пречиствателните станции за отпадни води с корпуси, изработени от полимери или фибростъкло, се нуждаят от защита срещу наводнения в случай на повишаване на нивата на подземните води, както и от унищожаване на почвените маси при високо налягане или изместване на почвените слоеве. За да направите това, закупените септични ями се поставят в предварително бетонни ями, след което се котва – те фиксират резервоарите към стените, както и към дъното на ямата.

Какви са начините за инсталиране на септична яма?

Закупените пречиствателни станции и домашни септични ями се произвеждат във вертикална и хоризонтална версия. Конструкциите от първия тип са монтирани с погребване в земята, което води до проблем, тъй като инсталирането на тежки почви или високи нива на подземните води става отнема много време и изисква използването на специално оборудване, както и специални техники за гарантиране на надеждност и безопасност на околната среда. Хоризонталните септични ями най-често се инсталират на повърхността. За да получат желаното представяне, такива структури заемат голяма площ, което в случай на ограничена или липса на свободно пространство на обекта създава допълнителни трудности.

Ние сме  Vodonoska.com, За контакт с нас: София | Враждебна, Телефон: 0878 777 807.

 

Какво представляват септичните ями за производствените цели?

Вашият коментар