Гаражни врати – какво трябва да знаем

Предимствата и недостатъците на гаражните врати

Люлеещи се гаражни врати

Високата степен на надеждност и лекота на поддръжка са основните предимства на конструкциите. Достъпната цена на портата се обяснява с опростен дизайн и лесна инсталация: не са необходими специални подготвителни работи; основното е правилно да монтирате рамката, върху която впоследствие ще бъдат фиксирани пантите. Платното се отваря лесно дори без специално оборудване (автоматизация).

Допълнителни елементи, необходими за функционирането на люлееща се гаражна врата, не са необходими.

Недостатъците на гаражните врати – В списъка с дизайнерските недостатъци, първата позиция е наличието на впечатляващо свободно пространство пред гаража. Ако говорим за отварящи се навън крила, тогава никога не трябва да има излишни предмети по целия радиус на отваряне, а само чиста зона. Не винаги е възможно да се спази това условие, особено през зимните и есенните месеци.

В региони, където преобладава силен вятър, трябва да се осигурят допълнителни средства за управление на клапаните. Под въздействието на въздушния поток те могат неволно да се отварят / затварят, увреждайки превозни средства или хора.

Инсталирането на автоматика за гаражни врати от този тип не е евтино, ако вратите са тежки: инсталирани са не едно, а две или повече задвижвания.

Поръчайте Вашата гаражна врата при нас, фирма Ивко Индъстри ООД, в гр. София, ж.к. Бъкстон,  ул. „Българска легия“ 41-А, 1618. Ние сме водещи в производството на гаражни врати. Свържете се с нас на телефон: (02) 489 4919.

Секционни гаражни врати

Предимствата на този тип гаражна врата включват:

-спестяване на полезно пространство;

-оптимални параметри на шумо и звукоизолация;

-гъвкавост (подходяща за отвори с почти всякакъв размер / форма);

-дългосрочна безпроблемна работа;

-висока скорост на работа (отваряне и затваряне);

-безопасност за собственика на автомобила;

-модерен външен вид (голям брой цветове и текстури на платното);

-висока надеждност.

Също така предимствата включват допълнителния комфорт, който дава дистанционното управление.

В дизайна има и някои недостатъци.

Кои са предимствата и кои са недостатъците на гаражните врати

Вашият коментар