Преди да вземете лекарства за EД прочетете тази статия

Не всеки с ЕД трябва да приема лекарства. Ако смятате, че имате ЕД, посетете Вашия лекар. Там трябва ви направят физически преглед и някои лабораторни тестове, както и пълна медицинска и психосоциална картина.

Те могат също така да ви насочат към специалист по психично здраве, който може да ви помогне да управлявате тревожност при изпълнение или проблеми, свързани с вашата ЕД.

EД, причинен от основните състояния. Нужда от лекарства за EД

Вашият ЕД може да бъде причинен от нелекуван диабет, високо кръвно налягане или друг проблем. Първо лекувайте  това състояние. Това веднага може да подобри симптомите на ЕД и дори да изчезнат.

ED, причинен от лекарства

ЕД може да бъде причинено и от други лекарства, които приемате. Те могат да включват лекарства, използвани за лечение на:

  • високо кръвно налягане
  • сърдечно заболяване
  • депресия
  • припадъци
  • рак

Вашият лекар може да прегледа лекарствата, които приемате в момента. Той може да направят някои промени, които могат да подобрят вашето EД.

EД, причинени от избора на начин на живот

Понякога изборът на начин на живот може да допринесе за ЕД. Промяната на здравословните навици може да помогне за подобряване на симптомите. Опитайте се да избягвате пушенето, да поддържате здравословно тегло, да правите редовни упражнения и да контролирате приема на алкохол.

Лекувайте се с Вашия лекар

Ако имате признаци на ЕД, имайте предвид, че състоянието често се причинява от друг здравословен проблем или лекарство, което приемате. Лечението на основния здравословен проблем или назначаването на Вашия лекар да коригира Вашия лекарствен режим може да е всичко, което е необходимо за облекчаване на симптомите.

Ако имате нужда от лекарства за EД, има много възможности. Те се предлагат в различни форми, работят по уникални начини и предизвикват свои странични ефекти. Заедно вие и вашият лекар можете да намерите най-доброто лекарство за ЕД за вас.

 

Нужда от лекарства за EД

Вашият коментар