Запознайте се с основните категории гаражни врати

Основните категории гаражни врати

Секционни гаражни врати

Секционните гаражни врати са едно от най-популярните решения до момента. Този дизайн е по-удобен в работата, тъй като те не изискват допълнително пространство за отваряне.

Секционните гаражни врати се състоят от отделни секции, които се издигат нагоре, счупват се в ставите и са разположени под тавана. Секциите се състоят от два стоманени листа, между които има слой топлоизолация, която осигурява комфортни условия вътре в гаража, независимо от външната температура. Секциите са свързани помежду си с помощта на надеждни стоманени бримки.

Повдигащи се гаражни врати

Този дизайн представлява монолитна и надеждна плоча (най-често от метал), която при отваряне се премества от вертикална в хоризонтална позиция и се намира под тавана. Този дизайн се управлява най-често с помощта на автоматично задвижване, но също така предвижда ръчно управление. Значителен недостатък на люлеещата се гаражна врата е, че ще трябва много свободно пространство, за да се обърне плочата.

Валцувани (подвижни) ролетни гаражни врати

Ролетни гаражни врати – този дизайн прилича на конвенционални големи капаци на прозорци. Състои се и от отделни секции, но при отваряне те не са разположени под тавана, а се навиват на специален вал, разположен в горната част на отвора и предпазват платното от прах и мръсотия, механични повреди.

Плъзгащи се гаражни врати

Такива порти са плътна плоча, която с помощта на специална ролкова система се изтласква отстрани. Най-често плъзгащите се гаражни врати се инсталират на различни складови и промишлени съоръжения и изискват достатъчно голямо количество от страната на тях, за да върнат платното назад.

Люлеещи се гаражни врати

Това е най-традиционният тип гаражна врата, основното предимство на която е ниската цена и лекотата на монтаж. Конструкция от този тип обаче не може да бъде отворена, ако има някаква преграда пред нея. В допълнение, люлеещите се гаражни врати, както показва практиката, не са пример за здравина и надеждност.

Избирайки подходящ дизайн, трябва да се вземат предвид неговите предимства, недостатъци и особености на работа. Фирма Logel.bg предлага всички категории гаражни врати с високо качество и на достъпни цени. Ние предлагаме пълен набор от услуги за измерване, производство и монтаж на гаражни врати.

 

 

Основните категории гаражни врати

Вашият коментар