Редуктил е търговска марка за сибутрамин хидрохлорид монохидрат, който се предписва за лечение на затлъстяване. Той помага както за отслабване, така и за поддържане на отслабването и се препоръчва за употреба с диета с намалени калории. Редуктил се приема в 10 mg дози веднъж на ден, въпреки че понякога тези, които не го понасят, могат да приемат само 5 g, а тези, които са устойчиви на загуба на тегло, могат да приемат 15 g.

Странични ефекти на Редуктил

Най-честите странични ефекти на Редуктил могат да включват сухота в устата, загуба на апетит, безсъние, запек и главоболие. Други по-редки странични ефекти, открити при много малко хора, включват висока температура, диария, метеоризъм, проблеми със зъбите. Повишено или намалено либидо, тремор, косопад, възпаление на стомаха, припадъци, подуване, артрит, възбуда, крампи на краката, депресия и др. самоубийствени мисли. Объркани мисловни процеси, проблемни сънища, назална конгестия, бронхит, затруднено дишане, сърбеж на кожата. Високо или ниско кръвно налягане, загуба на зрение в едното око и менструални нередности. Ако имате алергична реакция към Редуктил, може да почувствате копривна треска, затруднено дишане или подуване на лицето, устните, езика или гърлото.

Редуктил не трябва да се приема от хора, които приемат МАО или инхибитори на моноаминооксидазата. Ако сте чувствителни или алергични към някоя от съставките в Редуктил или ако имате сериозно хранително разстройство, не трябва да приемате Редуктил. Не се препоръчва и за хора, които вече приемат някакъв друг вид лекарства за отслабване. Други лекарства, които могат да повлияят на начина, по който Редуктил работи. Включват лекарства за кашлица, настинка, мигрена, депресия или болка или лекарства, които съдържат наркотици, литий, триптофан или антибиотици.

Редуктил е от категория Бременност, което означава, че не е определено като безопасно за бременни жени или техните бебета. Доказано е, че води до аномалии в проучвания върху животни, но не е тестван върху хора. Не се препоръчва да приемате Редуктил, ако сте бременна или планирате да забременеете. Не е известно дали Редуктил се предава в кърмата. Поради това не се препоръчва за кърмачки. Редуктил не е тестван адекватно за употреба при деца. Но се очаква психиатричните странични ефекти да се увеличат в тази възрастова група. Поради тази причина Редуктил не се препоръчва за педиатрична употреба. Ако сте на възраст над шестдесет и пет години, може да сте в състояние да приемате Редуктил, но трябва да знаете, че сте изложени на повишен риск от намаляване на функциите на черния дроб, бъбреците или сърцето.

 

Странични ефекти на Редуктил

Вашият коментар