Искате килими от вълна, тогава прочетете тази статия

Най-добрите килими от вълна

Ръчно изработените килими от вълна все още са най-добрите и понякога са произведения на изкуството. Но качеството на машинните продукти също не изостава. Къде се правят най-добрите вълнени килими? Ние сме  фирма Тонитекс ООД и Ви предлагаме качество, разнообразие и коректност.

Очакваме Ви. София, бул. Христо Ботев, № 92. Телефон за контакт с нас: 0888249719

  1. Иран.

В продължение на хиляди години иранските занаятчии остават най-добрите в областта на производството на килими. Най-добрите ръчно изработени килими можете да закупите тук.

  1. Индия.

Китайците бяха сред лидерите преди 7 години, а днес те няма да бъдат включени в списъка на топ 5, главно поради напредъка в индустрията и акцент върху производството на електроника. Сложният ръчен труд е високо ценен в Китай днес и все още е доста често срещан в Индия. Работилниците на Джайпур, най-голямата компания в Индия за последните 17 години, произвеждат килими от коприна и вълна на ръка. В компанията работят над 40 000 занаятчии в 600 села в 8 индийски щата.

  1. Белгия.

Въпреки факта, че килимът е свързан с Изтока, той успешно се вкорени в западните градове, а Белгия зае почетното трето място в нашия топ с машинно изработени килими. Тук се произвеждат много висококачествени килими, предимно поради факта, че в процеса на производство се използва скъпа вълна (често по-добре, отколкото при ръчна работа). Изборът на материал се дължи на факта, че вълнената нишка за машинно производство трябва да е здрава и дебела, така че машината да не я счупи по време на производствения процес. Белгийското производство използва новозеландски вълнен конец.

  1. Турция.

В нашата класация не можем да направим без Турция – поради местоположението си близо до Европа и желанието да се асимилира с Европейския съюз, турските компании на практика трябваше да се откажат от ръчния труд (той се запазва, включително в бизнеса с килими, но е много скъп), но изтъкан във фабриките килимите все още са добри.

Топ 5 места, за да направите най-добрите килими от вълна

Вашият коментар