Възобновяеми природни източници на енергия

КАТО ЦЯЛО СВЕТЪТ е принуден да се обърне към възобновяеми природни източници на енергия и тази тенденция е глобална. Вятърът и слънчевата енергия, чрез дървени куполни къщи ще осигуряват почти половината от енергията в световен мащаб към средата на века. Това прогнозира една от най-влиятелните анализаторски фирми в областта – Bloomberg New Energy Finance.

Представете си общност от няколко приятелски семейства, споделена еко-система, която сама произвежда по-голямата част от хранителните си ресурси и енергия, с високо качество на живот. Такива са нашите дървени куполни къщи.

  • мястото за споделяне на опит на един съвършен модел на алтернативен начин на живот
  • комфортно пространство, където хората да се срещат, да си почиват и да се социализират  –  само по себе си автентична атракция.
  • ритрит център, позволяващ провеждане на ритрити, семинари и събития на най-високо ниво.

Според проучване проведено от Уралския държавен архитектурно-художествен университет  и озаглавено Влиянието на архитектурно-пространствените форми върху човека.  Пространствата с кубична форма предразполагат към напрежение, стрес и агресия.

База за подобен нов устойчив начин на живот в хармония с природа са дървени куполни къщи на Сферата 123, които благодарение на синергичния ефект на сферичната им форма съчетават  отлична екология, комфорт и високо ниво на енергийна ефективност.

Куполните къщи предлагат комплексно решение:

  • Комфорт,
  • Висока енергийна ефективност,
  • Екологичност и здравословна среда,
  • Устойчивост.

Благодарение на куполната форма, хармоничните пропорции и липсата на метал в фундамента на къщата се създава комфортна среда, която влияе ползотворно на човека.

Сферичната форма притежава съотношението на най-голям обем към най-малка ограждаща повърхност, което в комбинация с изцяло дървена конструкция и отлична изолация обуславя минимални топлинни загуби.

Интегрираните в продукта най-съвременни екологични материати и технологии водят до минимални разходи за отопление и екосъобразност.

Самоносеща конструкция, аеродинамична форма гарантират изключителна сейзмична устойчивост и сигурност при натоварване от вятър и сняг. Подходящи са за сейзмично опасни зони. Конструкцията на куполната къща е много лека и позволява да бъдат монтирани върху най-разнообразни почва и релеф много по-лесно и по-бързо в сравнение с конвенционалното строителство.

Устойчива куполна къща срещу екологичната криза